måndag 15 februari 2010

HELP!

Kära du som läser det här. Jag behöver dig.

På senare tid har jag börjat må sämre och sämre. Jag vill aldrig gå ut och göra saker. Allting känns meningslöst, ingenting känns kul. Känslan blir bara mer och mer påtaglig. Detta är inte bra. Jag är ledsen.

Så därför frågar jag nu: vad blir man glad av?

Alla förslag duger.

P.S. Om ingen alls lämnar förslag kommer jag att ta det personligt. Det är inget hot, det är fakta. D.S.

9 kommentarer:

Emil sa...

Lyssna på bra musik.
Till exempel: http://open.spotify.com/album/4lCmHBERYvTziI6f75C5VY, http://open.spotify.com/album/0r5Ish3BCwLoJ1nPtZtLbc, http://open.spotify.com/album/4Prn9cKcxhRfwtTQIWFBMJ eller http://open.spotify.com/album/1U9PCroU5cbA96EmpNQm0z.

Läs en bra bok. Se en bra film. Gör något kreativt. Cykla med kameran. Längta till våren. Ring en gammal släkting. Vänta på bättre tider. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

evelini sa...

Man kan gräva ner sig i en favoritserie en hel dag och drömma om hur det skulle vara att t.ex. vara med i X-Men. Eller, om man föredrar böcker kan man sträckläsa något som kan få en på bättre tankar.

Andra bra tips är: vänner, god mat, promenader (ja, faktiskt, de rensar huvudet), gosiga husdjur, sällskapsspel, fina kläder, glad musik och korsord.

Och if all else false? Du brukar jag gå och lägga mig. Men det måste få ta sin tid, innan det kan bli helt bra igen. Kram.

Desirée sa...

Hmmm... Har själv varit där rätt många gånger och varje gång är det lika svårt att komma på vad. Men lösningen tror jag är att hitta på saker - fast man inte har lust. För då är man i alla fall igång, och man orkar inte bara tänka på sig själv och hur hemskt allt är. Så sysselsättning är nog a och o tror jag, och det kan vara vad som helst, men gärna inte i hemmiljö.

Sedan att titta på serier som är hjärndöda, t.ex. 90210. Kräver ingen hjärnkapacitet men ett perfekt tidsfördiv (och jo, jag är egentligen alldeles för pretto för att titta på det, men behöver man vara hjärndöd så behöver man).

Miranda sa...

Alltså, jag brukar ju mest ligga i fosterställning, lyssna på lugn, fin musik och skriva dagbok när jag är less på allt. Men det finns ju en risk att man bara mår ännu sämre av det. Men man kan läsa om fina böcker som man vet att man tycker om (i mitt fall typ Sophie Kinsella och Twilight, i ditt fall kanske mindre fjortisaktiga saker), eller titta på favorittv-serier som man vet att man blir glad av (i mitt fall Gossip Girl och Skins, men samma där.)
Annars brukar choklad funka. Eller att baka. Eller att träffa vänner som man inte brukar träffa, så man kan klaga ut sig lite grand.
Mest hjälper nog att prata om varför man inte mår bra.. Men vad vet jag, jag är bara sexton och ja. Förlåt för lång kommentar. (:

Oscar sa...

Jag vet känslan. Gamla nostalgiska saker brukar alltid få mig att glömma bort all skit. Gamla kort, tecknad film och musik som man lyssnade på när man var liten.

En annan bra grej är att skriva en text om varför man mår dåligt, och hur man skulle vilja att allt skulle vara.

Har du någon bra kompis att prata i telefon med så duger det också bra, tyvärr suger mina kompisar på att prata i telefon så alternativen ovan funkar alltid på mig.

Fosterställning och lite tecknat, go for it! :)

Johanna sa...

När den känslan smyger på brukar jag börja ett nytt liv. Och skriva listor.

Jag börjar mitt nya liv med att skriva en lista på allting som jag vill uppnå, långsiktiga och kortsiktiga mål (viktig att inte vara så realistisk i detta stadiet, varje liten dröm, hur ouppnåelig den än verkar, ska med) och hur jag planerar att uppnå dem.

Ibland skriver jag även en lista på vad jag inte vill uppnå i livet. Dåliga vanor som jag är villig att bryta. När jag är färdig med mina listor känner jag mig oftast inspirerad nog att ta mig an saker igen. Till nästa måndag, typ.

Josefin sa...

Kom till England och dansa!

Cami sa...

Choklad, sex, karuseller (okej, inte din fav kanske), spelningar, omvæxling, resor, vænner, fika med vænner, flum med vænner, ridning, gosa med djur, skratta, bra filmer, promenader, joggingturer, fotografering, kommentarer på bloggen, ge och få presenter.

Du behøver mest kramas, i think. <333

Elin Morén sa...

Jag brukar kliva upp tidigare än vanligt, dra upp alla persienner och titta på morgonljuset och frosten i träden. det känns... fräscht.
Och tecknad film med varm oboy och bullar.