lördag 6 februari 2010

Oh my God, getting the kid is winning, isn't it?

Jaha. För ett år sedan fick inte Ebba von Sydow vara stressad för Linda Skugge eftersom hon, Ebba alltså, inte hade tre barn.

Och nu är det tydligen något fel på Fridah Jönssons åsikt, som för övrigt är helt vettig och väl argumenterad för, för att hon inte har barn..?

För det första: Jag förstår att det känns surt för de barndissande krönikörerna att de inte har tänkt på att deras barn kommer att bli läskunniga, verkligen, skitjobbigt, men livet är hårt ibland. (Jag satsar pengar på att Fredrik Strage blir den första skribenten som klarar av att balansera barn och krönikor utan att förolämpa någon, varken läsare eller barn.) Att Fridah är både yngre och smartare än er är något ni får lära er att leva med, hur provocerande det än må vara.

För det andra: Är det bara jag som får lite läskiga "en kvinna måste vara mamma för att räknas"-vibbar? Vissa av kommentarerna till Malin Wollins svar är riktigt hemska. Typ "man känner inga riktiga känslor innan man får barn, man bara tror att man gör det". På det här sättet ogiltigförklarar man ju allt som har med känslor att göra om det sägs av en person som inte fått barn.

Man behöver inte vara jägare eller varg för att få ha en åsikt om vargjakt, man behöver inte ha sålt eller köpt sex för att få ha en åsikt om sexhandel, alltså behöver man inte ha barn för att få ha en åsikt om föräldraskap. Simple as that.

Jag förstår att det är väldigt drygt att ha barn ibland. Det är därför jag inte tänker skaffa det. För, tro det eller ej, man måste inte det. Det är inget tvång för att få finnas (bara för att få vara stressad), och med lite fantasi går det att föreställa sig vad det innebär så att man inte är helt oförberedd. Alltså kan man skippa det om man nu tycker att det är så jävla drygt.

För att förenkla för alla tänkte jag nu summera alla pekpinnar man kan finna i detta inlägg.

Pekpinne 1: Det är inte den som pekar ut ett problem som är problemet.
Pekpinne 2: Man kan skriva om barn i krönikor utan att oroa sig för vad de ska säga när de lär sig läsa.
Pekpinne 3: Man känner känslor trots att man inte pressat ut någon varelse alls ur sitt underliv.
Pekpinne 4: Respektera unga människor, för fan.
Pekpinne 5: Man behöver inte skaffa barn bara för att många andra gör det.

Sådär. Jag känner att vi alla har lärt oss något.

1 kommentar:

Fridah sa...

TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK TACK.